Programmalijnen

Beleid Duurzame Inzetbaarheid

Als gevolg van de ontgroening en vergrijzing van het personeelsbestand binnen de sector Zorg en Welzijn is Beleid Duurzame Inzetbaarheid van groot belang. Activiteiten richten zich op behoud van personeel.

Meer lezen
Kwalificeren voor Zorg & Welzijn

De sector streeft naar een duurzame en continue aanwas van voldoende gekwalificeerde medewerkers. Afstemming met het beroepsonderwijs is hierbij van essentieel belang.

Meer lezen
Strategisch Arbeidsmarktbeleid

Strategisch arbeidsmarktbeleid is noodzakelijk om tijdig te kunnen inspelen op toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in Zorg en Welzijn.

Meer lezen
Werven met beleid

Werven met Beleid richt zich op het aantrekken van personeel voor de sector zorg en welzijn. Door middel van de activiteiten op dit thema worden zorg- en welzijnsinstellingen ondersteund om hun personeelsbeleid aan te scherpen en (wervings)activiteiten slimmer en effici├źnter te organiseren.

Meer lezen

Gekwalificeerd en voldoende zorgpersoneel voor nu en later. Dat is waar Stichting RegioPlus voor staat. 

Als landelijk dekkend samenwerkingsverband van regionale werkgeversorganisaties voor zorg en welzijn benoemen wij landelijke knelpunten vanuit de regionale diversiteit. Zo vormen wij het scharnier tussen landelijke kaders en regionale activiteiten. Onze focus ligt op het ondersteunen van regionale werkgeversorganisaties die zich bezig houden met instroom, mobiliteit en behoud van personeel.

Het doel: blijvend voorzien in voldoende en juist gekwalificeerd personeel. 

Wil je de contactgegevens opzoeken van de werkgeversorganisatie in jouw regio? Klik dan rechts op de betreffende regio.

RegioPlus zet zich onder meer in voor: 

  
Logo_WZW17-(1).png
gezond-en-zeker-(3).pngSterk-in-je-werk-logo-(1).jpg

Regiokaart

Friesland Zeeland Groningen/Drenthe Groot Amsterdam Kennemerland, Amstelland en Meerlanden Utrecht Rijnstreek Rotterdam Haaglanden en Nieuwe Waterweg-Noord Drechtsteden Flevoland Oost-Nederland Gelderland Noord-Brabant Limburg
Regionale werkgeversorganisaties voor Zorg en Welzijn