RegioPlus zet zich in voor voldoende en gekwalificeerd personeel in Zorg en Welzijn. Voor nu en later! Lees meer

Nieuws

Gratis lespakket Zorg en Welzijn voor de middelbare school


22-09-2017 -

Woensdag 20 september heeft Tim Haars het 1e lespakket Zorg en Welzijn uitgereikt aan de rector van het Amadeus Lyceum in Utrecht en een afvaardiging van het ministerie van VWS. Regionale werkgeversorganisaties hebben de handen ineen geslagen en het lespakket Aan JOU hebben we wat ontwikkeld voor leerlingen van het vmbo, havo en vwo. Het doel? Ze enthousiast maken voor een loopbaan in Zorg en Welzijn en ze voorbereiden op een goede beroepskeuze, want de sector Zorg en Welzijn verandert in rap tempo.

Meer lezen

Steun de campagne MooiMensenwerk


22-09-2017 -

Met de campagne MooiMensenwerk willen 11 organisaties in de VVT samen met ZorgZijn Werkt meer mensen enthousiasmeren voor het werk in de verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT). Om de campagne een extra boost te geven, is jouw hulp hard nodig. Je kunt de campagne steunen door naar Thunderclap te gaan, op de rode buttons te klikken en daarmee toestemming te geven om op 27 september eenmailig op jouw Facebook en/of Twitter kanaal automatisch een Mooimensenwerk post te plaatsen. Doe je mee?

Meer lezen

Vierde editie 'Pareltjes uit de regio' is verschenen


21-09-2017 -

De vierde editie van de projectenkrant ‘Pareltjes uit de regio’ is verschenen. Deze keer staat de projectenkrant in het teken van de acties die recentelijk zijn genomen om de tekorten op de arbeidsmarkt aan te pakken. En zoals je kunt zien, zijn dat er nogal wat!

Meer lezen

De Prinsjesdagmemo 2017 is beschikbaar


19-09-2017 -

Ook dit jaar hebben we met het hele RegioPlusteam alle zeilen bijgezet om de Prinsjesdagmemo zo snel mogelijk aan iedereen in de regio's te sturen. Op dinsdag 19 september is de memo voor middernacht verspreid. 

Met deze memo wil RegioPlus de regionale werkgeversorganisaties voorbereiden op de kansen, mogelijkheden, gevolgen en financiële consequenties naar aanleiding van de miljoenennota. Natuurlijk staat het je vrij om de Prinsjesdagmemo verder te delen in je eigen netwerk, bijvoorbeeld in de nieuwsbrief van je organisatie of socialmedia-kanalen. Ook kun je de berichten delen die wij vanuit RegioPlus verspreiden via Twitter of LinkedIn.

Meer lezen

Blog: Een gewaarschuwde zorgsector telt voor drie


14-09-2017 -

Door Lucas Middelhoff, ambassadeur voor het Waarschuwingsregister bij Transvorm 

Diefstal, fraude, misbruik. Het gebeurt ook in de zorg en brengt ongemak met zich mee. We vinden het moeilijk dergelijke toestanden te associëren met onze zorgmedewerkers. In andere branches gaat men daar anders mee om, bijvoorbeeld de detailhandel. Daar trekken de winkeliers (groot en klein) gezamenlijk op om dit gedrag te voorkómen. Dat doen ze door een heldere boodschap aan hun personeel te geven en bij diefstal of ander ongewenst gedrag de boosdoener op te nemen in een register waardoor diegene minimaal 2 of 4 jaar niet ongemerkt bij de buurman weer aan de slag kan gaan.

Meer lezen

  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  > 

Regionale werkgeversorganisaties voor Zorg en Welzijn

Regiokaart

Zeeland Groningen/Friesland/Drenthe Groot Amsterdam Kennemerland, Amstelland en Meerlanden Utrecht Rijnstreek Rotterdam Haaglanden en Nieuwe Waterweg-Noord Drechtsteden Flevoland Oost-Nederland Gelderland Noord-Brabant Limburg