Zorgen voor voldoende en goed opgeleide medewerkers in Zorg en Welzijn, nu en later!

Nieuws

deRotterdamseZorg organiseert Sterk in je Werk week


16-11-2017

Aanstaande 27 november tot en met 1 december vindt de Sterk in je Werk week weer plaats! Dit is voor zorgmedewerkers een week vol activiteiten, workshops en meeloopdagen om hun werk goed, gezond en met plezier te kunnen blijven doen. Dé mogelijkheid om zelf de regie te nemen en praktisch aan de slag te gaan met de eigen inzetbaarheid. Zorgmedewerkers kunnen zich via het loopbaanplatform inschrijven voor de workshops. Leidinggevenden en lijnmanagers zijn daarnaast van harte welkom bij de grote Kick Off door Allard Droste (auteur en inspirator) in de Rotterdam Science Tower op 27 november.

Meer lezen

Blog: Extra geld voor extra personeel. Of voor iets anders, dat kan ook.


16-11-2017

Bekijk de blog over o.a. SectorplanPlus van Martin van Berloo, Beleidsmedewerker Strategische Analyse bij Transvorm. 

Meer lezen

Publicatie Sectorplannen Utrechtzorg - Nieuwe kansen voor zorgmedewerkers


16-11-2017

In juni 2014 stelde minister Asscher ruim 6 miljoen euro beschikbaar voor de regio Utrecht, Amersfoort en Gooi & Vechtstreek om medewerkers in de Zorg- en Welzijnssector betere kansen te geven op de snel veranderende arbeidsmarkt. Het geld was specifiek bedoeld voor het opleiden en bijscholen van medewerkers van organisaties in onze regio. Een mooie kans, waarvan Utrechtzorg de resultaten graag deelt.

Meer lezen

Zorgpact Midden Nederland start workshops CanMEDS systematiek binnen de praktijk van de ouderenzorg


16-11-2017

‘Hoe verdelen we de taken binnen een team? Hoe zet ik mijn competenties in waarvoor ik opgeleid ben? Hoe benut ik mijn talent, en hoe ziet mijn functieprofiel eruit?’. Zomaar een greep uit de vragen die naar voren kwamen in de workshop van vorige week.

Meer lezen

Kabinet maakt nog dit jaar €30 miljoen vrij voor het aanpakken van personeelstekorten in zorg en welzijn


14-11-2017

Via SectorplanPlus maakt het Kabinet nog dit jaar €30 miljoen vrij om een begin te maken met het aanpakken van personeelstekorten in zorg en welzijn. Het bedrag maakt deel uit van een investering van in totaal €320 miljoen in deze kabinetsperiode voor onder meer nieuwe instroom en om- en bijscholing van medewerkers in de zorg. De 14 regionale werkgeversorganisaties, aangesloten bij RegioPlus, zijn contactpersoon voor de opleidingsprojecten met de werkgevers. Werkgevers kunnen tussen 21 november en 5 december een opleidingsproject indienen via www.sectorplanplus.nl.

Meer lezen

  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  > 

Regionale werkgeversorganisaties voor Zorg en Welzijn

Regiokaart

Zeeland Groningen/Friesland/Drenthe Groot Amsterdam Kennemerland, Amstelland en Meerlanden Utrecht Rijnstreek Rotterdam Haaglanden en Nieuwe Waterweg-Noord Drechtsteden Flevoland Oost-Nederland Gelderland Noord-Brabant Limburg