Zorgen voor voldoende en goed opgeleide medewerkers in Zorg en Welzijn, nu en later!

Nieuws

Socialmedia-fenomeen Smoare steunt campagne Transvorm


17-01-2018

Verzorgenden en verpleegkundigen staan prominent in de lijst van krapteberoepen. Sinds oktober voert Transvorm, samenwerkingsverband van werkgevers in de sector zorg en welzijn in Noord-Brabant, daarom de campagne Kies voor Zorg en Welzijn: een stap in de toekomst. Het doel is om meer jongeren te interesseren voor een opleiding in Zorg of Welzijn. Het socialmedia-fenomeen Smoare besloot de campagne een steuntje in de rug te geven. 

Meer lezen

SIGRA Samenwerkingsaward 2017 eind vorig jaar uitgereikt


17-01-2018

Ook in 2017 werd de SIGRA Samenwerkingsaward weer uitgereikt. Deze award gaat elk jaar naar iemand die zich ‘buitengewoon-opvallend-positief’ inzet voor samenwerking in SIGRA-verband. De winnaar dit jaar is Susanne Smorenburg, programmamanager in het BovenIJ Ziekenhuis. Zij is al vele jaren vanuit verschillende organisaties actief in SIGRA-verband om zorg en welzijn voor kwetsbare ouderen te verbeteren. Aan de award is een prijs gekoppeld van 1000 euro, om in te zetten voor een samenwerkingsproject naar keuze.

Meer lezen

De vijfde projectenkrant verschenen


15-01-2018

De vijfde editie van de projectenkrant 'Pareltjes uit de regio' is verschenen. Deze keer staat de projectenkrant in het teken van de imagocampagnes die recentelijk zijn afgerond of nog op de planning staan, om te werken aan een positief beeld van de sector. 

Meer lezen

Alleen ga je sneller, samen kom je verder


11-01-2018

De feestdagen liggen net achter ons en 2018 is nog maar net begonnen. Een mooi moment om vooruit te blikken. Net zoals in de regio´s hebben we met het bureau van RegioPlus hard gewerkt aan het opstellen van een concreet jaarplan. Dit plan hebben we begin december met positief resultaat met de directeuren van de aangesloten regionale werkgeversorganisaties doorgenomen. Gelukkig maar, want dan kunnen we tenminste meteen van start met hetgeen waar we voor staan. Namelijk de regio’s ondersteunen bij het zorgen voor voldoende en goed opgeleide medewerkers. Niet alleen op de korte termijn, maar zeer zeker ook voor later.

Meer lezen

Innoveren doe je samen. Gebruik de subsidie


11-01-2018

Veel bestuurders en leidinggevenden in het sociaal domein lopen tegen dezelfde uitdagingen aan: het binden en boeien van personeel, de onzekerheid die gemeentelijke aanbestedingen met zich meebrengen. Ze hebben vaak dezelfde vragen: Hoe en waar vind je goede medewerkers en hoe blijven ze gemotiveerd en behouden voor de organisatie? Maar ook: hoe kan mijn organisatie op een goede en duurzame manier samenwerken met andere organisaties in de regio?

Meer lezen

  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  > 

Regionale werkgeversorganisaties voor Zorg en Welzijn

Regiokaart

Wil je de contactgegevens opzoeken van de werkgeversorganisatie in jouw regio? Vul hier de 4 cijfers van je postcode in of gebruik de regiokaart.

Zeeland Groningen/Friesland/Drenthe Groot Amsterdam Kennemerland, Amstelland en Meerlanden Utrecht Rijnstreek Rotterdam Haaglanden en Nieuwe Waterweg-Noord Drechtsteden Flevoland Oost-Nederland Gelderland Noord-Brabant Limburg