Zorgen voor voldoende en goed opgeleide medewerkers in Zorg en Welzijn, nu en later!

Nieuws

Regionale campagne Mooi MensenWerk van start

14-9-2017

Dinsdag 12 september is de campagne Mooi Mensenwerk officieel van start gegaan. Een promotieteam deelde gadgets uit aan de scholieren van mboRijnland en ROC Mondriaan. Ook Tommie in de Zorg was aanwezig en heeft twee gastlessen verzorgd. Omroep west deed verslag van de geslaagde lancering van de campagne.

‚ÄčKomende tijd gaan in navolging van Tommie een aantal ambassadeurs (medewerkers van de deelnemende organisaties) aan de slag. Via vlogs en blogs op social media  gaan ze leeftijdsgenoten enthousiasmeren om ook voor een stage of baan in deze sector te gaan. De ambassadeurs worden ondersteund met de voorlichtingscampagne. De komende tijd worden de ambassadeurs via Facebook en Instragram voorgesteld. U kunt de campagne volgen viaFacebookTwitterInstagram en mooimensenwerk.nl.
 
Achtergrond actieprogramma
Het actieprogramma VVT richt zich op de gezamenlijke investering en aanpak om een positieve stimulans te geven in het behoud van personeel, in de werving van (hoger) opgeleiden en in zorgopleidingen die aansluiten op de veranderingen in de VVT. De focus van dit regionaal programma ligt op wat werkgevers zelf én samen met het onderwijs kunnen doen.
 
Deelnemende partijen
Deelnemende partijen zijn: Argos Zorggroep, Cardia, Directzorg, Evita Zorg, Florence, HWW zorg, Pieter van Foreest, Respect Zorggroep, Saffier, Stichting Eykenburg, WZH, De Haagse Hogeschool, mboRijnland, ROC Mondriaan, ZorgScala en ZorgZijn Werkt.

Regionale werkgeversorganisaties voor Zorg en Welzijn

Regiokaart

Wil je de contactgegevens opzoeken van de werkgeversorganisatie in jouw regio? Vul hier de 4 cijfers van je postcode in of gebruik de regiokaart.

Zeeland Groningen/Friesland/Drenthe Groot Amsterdam, Zaanstreek, Waterland en Noord-Holland Noord Kennemerland, Amstelland en Meerlanden Utrecht Rijnstreek Rotterdam Haaglanden en Nieuwe Waterweg-Noord Drechtsteden Flevoland Oost-Nederland Gelderland Noord-Brabant Limburg