Zorgen voor voldoende en goed opgeleide medewerkers in Zorg en Welzijn, nu en later!

Nieuws

RegioPlus zoekt samenwerkingsgerichte beleidsadviseur

03-08-2017

Functiegebied: Beleidsadviseur
Standplaats:     Zoetermeer 
Uren:                32 tot 36 uren per week
Inschaling:       FWG 60
Contract:          jaarcontract met uitzicht op dienstverband voor onbepaalde tijd
 
RegioPlus is het samenwerkingsverband van veertien regionale werkgeversorganisaties. Onze missie is het in balans brengen en houden van de regionale arbeidsmarkt voor de grootste sector in Nederland: Zorg en Welzijn. Dit doet RegioPlus door zich op deskundig, geschikt en voldoende personeel te richten, zodat de continuïteit en kwaliteit van zorg gewaarborgd blijft.

Als beleidsadviseur kom je te werken bij het  landelijk opererend bureau RegioPlus, dat gevestigd is in Zoetermeer en 13 medewerkers in dienst heeft. Het bureau ondersteunt de regionale werkgeversorganisaties bij het realiseren van de gezamenlijke missie en de daaruit afgeleide kerntaken door:

 • te faciliteren bij de ontwikkeling van beleids- en arbeidsmarktinstrumenten;

 • kennis en informatie te genereren en te delen;

 • collectieve belangen van de, bij de regionale werkgeversorganisaties, aangesloten werkgevers te behartigen in het landelijke speelveld.

Jouw functie

Als beleidsadviseur vergaar en ontsluit je relevante informatie over arbeidsmarktvraagstukken. Je hebt affiniteit en ervaring met duurzame inzetbaarheid en employability vraagstukken. Je draagt zorg voor een optimale en functionele verbinding tussen RegioPlus en de regio’s, ondersteunt en adviseert regionale vertegenwoordigers. Je geeft op landelijk niveau uitvoering aan de coördinatie van lopende of nieuwe projecten op het gebied van arbeidsmarktvraagstukken en je onderhoudt contacten met landelijke stakeholders. Al jouw werkzaamheden verricht je in nauw samenspel met jouw collega-beleidsadviseurs, de directeur en de regiodirecteuren.

Kennis en ervaring

 • Wetenschappelijk werk- en denkniveau, met een voorkeur voor een achtergrond in de Sociale wetenschappen/Organisatie- wetenschappen.

 • Arbeidsmarktprofessional met minimaal 5 jaar ervaring.

 • Kennis hebben van relevante wet- en regelgeving (AWBZ, WMO, Wlz, Participatiewet etc).

 • In staat tot het onderhouden van een breed en actueel netwerk van relevante landelijke stakeholders.

 • Affiniteit en ervaring met duurzame inzetbaarheid / employability en ‘een leven lang leren’ is een pré.

 • Ervaring in politiek- bestuurlijke omgeving en / of netwerkorganisatie is een pré.

Competenties

 • Klantgericht: Je onderzoekt wensen en behoeften van de klant en handelt hiernaar en geeft hoge prioriteit aan servicebereidheid en klanttevredenheid.

 • Samenwerkingsgericht: je initieert zelf samenwerking met anderen, vraagt hen om input en deelt op eigen initiatief kennis, informatie en ideeën en informeert waar hij/zij van nut kan zijn.

 • Organisatiesensitief: je bent je bewust van de gevolgen van eigen handelen en beslissingen op andere onderdelen en belangen binnen en buiten de organisatie.

 • Resultaatgericht:  je neemt beslissingen en stelt prioriteiten met het oog op het voldoen aan resultaatafspraken, grijpt in wanneer het bereiken van het resultaat in gevaar komt.

Tot slot ben je goed in plannen en organiseren, kun je goed schriftelijk communiceren, beschik je over een groot, analytisch en strategisch denkvermogen en toon je advieskracht waar nodig door een visie of voorstel met enthousiasme, zelfvertrouwen en beslistheid te brengen.
 
Wat bieden wij?
Een leuke werkplek in een compacte organisatie met een gedreven team collega’s, midden in een breed netwerk van in- en externe (landelijke en regionale) partijen en samenwerkingspartners, waarin je de mogelijkheid hebt om je volop bezig te houden met arbeidsmarktvraagstukken in zorg en welzijn. Een marktconform salaris (FWG 60 Cao Ziekenhuizen) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 
Solliciteer
Enthousiast? Solliciteer dan uiterlijk 13 september a.s. bij RegioPlus. 
 
Stuur je sollicitatie naar secretariaat@regioplus.nl t.a.v. Jelle Boonstra. Voor meer informatie over de functie en organisatie kun je contact opnemen met Jelle Boonstra op telefoonnummer 079-3230319.
 
De eerste gesprekken vinden plaats op 20 en 21 september 2017, je hoort uiterlijk 15 september 2017 of je op gesprek wordt uitgenodigd.

Regionale werkgeversorganisaties voor Zorg en Welzijn

Regiokaart

Wil je de contactgegevens opzoeken van de werkgeversorganisatie in jouw regio? Vul hier de 4 cijfers van je postcode in of gebruik de regiokaart.

Zeeland Groningen/Friesland/Drenthe Groot Amsterdam, Zaanstreek, Waterland en Noord-Holland Noord Kennemerland, Amstelland en Meerlanden Utrecht Rijnstreek Rotterdam Haaglanden en Nieuwe Waterweg-Noord Drechtsteden Flevoland Oost-Nederland Gelderland Noord-Brabant Limburg