Zorgen voor voldoende en goed opgeleide medewerkers in Zorg en Welzijn, nu en later!

Week van Zorg en Welzijn 

Passie en professionaliteit 
Tijdens De Week kunnen belangstellenden, buurtbewoners, (aankomende) studenten, vrijwilligers, cliënten en mantelzorgers komen kijken naar het werk van de 1.2 miljoen medewerkers en 450.000 vrijwilligers die zich dagelijks met passie en professionaliteit inzetten voor hun cliënten en patiënten. 

RegioPlus coördineert de Week van Zorg en Welzijn en de daarbij horende campagne, die jongeren enthousiasmeert voor het werken in de sector! 

Jaarlijkse Campagne 
Elk jaar vindt er in maart een Week van Zorg en Welzijn plaats. Hier wordt jaarlijks campagne voor gevoerd door de landelijke huis-aan-huis krant "Zorg en Welzijn Special' (met oplage van ruim 6 miljoen), het televisieprogramma "Heel Holland zorgt' en een radio- en social mediacampagne. 

De Week van 2017
De Week van Zorg en Welzijn 2017 zit er inmiddels weer op. Zorgambassadeur Maarten van der Weijden vloog met een helikopter door Nederland om zorginstellingen te bezoeken. Ook vele bekende Nederlanders deden mee. Ze bezochten een zorginstelling of namen een Zorgshout op om medewerkers in Zorg en Welzijn te bedanken. Er was aandacht voor De Week op televisie en radio. Bij de Gouden Hart Actie op Facebook werden ruim 700 prachtige complimenten uitgedeeld aan medewerkers in Zorg en Welzijn. 

Weer veel locaties bezocht
In totaal openden ruim 1.100 locaties in Nederland de deuren. Bezoekers konden een kijkje nemen achter de schermen bij onder andere ziekenhuizen, verpleeghuizen, tandartsen en verzorgingshuizen. Daar konden ze bijvoorbeeld een ambulance van binnen bekijken, een rondleiding door operatiekamers volgen, of meekijken bij een tandartsbehandeling.

Week van Zorg en Welzijn 2017
De volgende Week is van 12 t/m 17 maart 2018. Voor een impressie van de  Week van Zorg en Welzijn 2017, kun je de wrap-upmovie onderaan deze pagina bekijken.  

Meer weten? Kijk op www.weekvanzorgenwelzijn.nl.

Regionale werkgeversorganisaties voor Zorg en Welzijn

Regiokaart

Wil je de contactgegevens opzoeken van de werkgeversorganisatie in jouw regio? Vul hier de 4 cijfers van je postcode in of gebruik de regiokaart.

Zeeland Groningen/Friesland/Drenthe Groot Amsterdam, Zaanstreek, Waterland en Noord-Holland Noord Kennemerland, Amstelland en Meerlanden Utrecht Rijnstreek Rotterdam Haaglanden en Nieuwe Waterweg-Noord Drechtsteden Flevoland Oost-Nederland Gelderland Noord-Brabant Limburg