Zorgen voor voldoende en goed opgeleide medewerkers in Zorg en Welzijn, nu en later!

Blog

Miljoenennota toont ambitie, maar zorg heeft actie nodig

Nu de Glazen Koets weer in de stalling staat is het goed om naar de kabinetsplannen voor komend jaar te kijken.

Geplaatst: 2-10-2018 09:30:00 door RegioPlus

Meer lezen


Evenwichtige arbeidsmarkt, illusie of niet?

De actuele realiteit voor de zorg- en welzijnssector is er eentje van hoge werkdruk en enorme uitdagingen. Voornamelijk veroorzaakt door personeelstekorten. Ondanks dat ik toen nog niet in de sector werkzaam was, kan ik me nog herinneren dat de situatie tot halverwege 2016 anders was. Toen was er sprake van overschotten op de arbeidsmarkt. Om de maatschappij draaiende te houden is het belangrijk om te (blijven) werken aan een optimaal functionerende en evenwichtige arbeidsmarkt. Een arbeidsmarkt met zo min mogelijk tekorten en weinig overschotten. Maar is dit ├╝berhaupt mogelijk binnen zorg en welzijn? Is het een illusie of niet?

Geplaatst: 5-9-2018 09:15:00 door RegioPlus

Meer lezen


Hét antwoord op de tekorten, een simpele optelsom

Het is algemeen bekend dat er sprake is van krapte op de arbeidsmarkt. Zo heeft ook de zorg- en welzijnssector te maken met (oplopende) personeelstekorten. Tegelijkertijd is er een grote groep mensen die moeite heeft om aan het werk te komen. Dan lijkt het simpel, immers: werkzoekende + baan = bingo! Maar helaas, zo makkelijk komt de sector er niet vanaf. Daarom pleit ik samen met onze achterban voor vergaande vormen van samenwerking om deze noot te kraken.

Geplaatst: 7-8-2018 09:28:03 door RegioPlus

Meer lezen


Regionale werkgeversorganisaties voor Zorg en Welzijn

Regiokaart

Wil je de contactgegevens opzoeken van de werkgeversorganisatie in jouw regio? Vul hier de 4 cijfers van je postcode in of gebruik de regiokaart.

Zeeland Groningen/Friesland/Drenthe Groot Amsterdam, Zaanstreek, Waterland en Noord-Holland Noord Kennemerland, Amstelland en Meerlanden Utrecht Rijnstreek Rotterdam Haaglanden en Nieuwe Waterweg-Noord Drechtsteden Flevoland Oost-Nederland Gelderland Noord-Brabant Limburg