Zorgen voor voldoende en goed opgeleide medewerkers in Zorg en Welzijn, nu en later!

Nieuws

Landelijke werkmiddag Zorgpact succesvol


21-12-2015

De landelijke werkmiddag die op 2 december plaatsvond en in het teken stond van het Zorgpact bracht veel energie. Het was een afwisselend programma met mooie flitssessies vanuit de vijf regionale Zorgpacten. Naar aanleiding van de werkdag verscheen vanuit het ministerie van VWS bijgaand bericht. In 2016 organiseert RegioPlus een aantal Zorgpactbijeenkomsten voor onder andere de projectleiders waarover we later zullen informeren.

Meer lezen

Digitale ontsluiting kennis arbeidsmarkt Zorg en Welzijn


21-12-2015

Vanaf 2016 gaat de website Publicaties Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn officieel live, maar vanaf heden is de site al te bekijken. Op de website zijn publicaties te vinden die gaan over de arbeidsmarkt van de sector Zorg en Welzijn. De website is een initiatief van het Landelijk Onderzoeksprogramma en verzamelt informatie in het kader van het onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn. Het is ook mogelijk zelf publicaties te uploaden naar de site.

Meer lezen

Banenverlies in langdurige zorg


21-12-2015
In de zorg zijn er vorig jaar enkele duizenden banen verloren gegaan. Zo verdwenen volgens het Centraal Bureau voor Statistiek 6.000 voltijdbanen in de langdurige zorg en meer dan 1.000 in de jeugdzorg. Oorzaak is de hervorming van de zorg.

De gemeenten zijn sinds dit jaar verantwoordelijk voor de zorg voor jongeren, langdurig zieken en ouderen. In de zorg, waaronder ook de thuiszorg, zijn vorig jaar enkele duizenden banen verloren gegaan. De uitkomsten van het CBS liggen in lijn met de prognoses in de regio-portretten en in de infographic die RegioPlus vorige maand publiceerde. De infographic laat zien dat er weliswaar sprake is van redelijke arbeidsoverschotten in 2015 voor bijna alle kwalificaties, maar dat er vooral in de Jeugdzorg sprake is van forse arbeidsoverschotten van Pedagogisch werker (niveau 3), Sociaal cultureel werker (niveau 4) Pedagogische werker (niveau 6).

Meer lezen

Grootste Europese congres eHealth


03-12-2015

Nederland organiseert in juni 2016 het grootste Europese congres op het gebied van eHealth. Aan eHealth Week 2016 zullen naar verwachting 2500 mensen uit meer dan 30 landen deelnemen. Lees hier verder.

Meer lezen

Arbeidsmarkt mbo'ers weer wat zonniger


03-12-2015

De arbeidsmarkt voor mbo'ers ziet er weer wat zonniger uit. Het aantal mbo-vacatures is in de periode maart tot en met augustus met 6 procent gegroeid vergeleken met dezelfde periode een jaar geleden. Daarnaast lopen leerlingen in het middelbaar beroepsonderwijs vaker stage, blijkt uit maandag verschenen cijfers van het UWV en de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Lees hier meer.

Meer lezen

  < 1 - 2 - 3 - 4  > 

Regionale werkgeversorganisaties voor Zorg en Welzijn

Regiokaart

Wil je de contactgegevens opzoeken van de werkgeversorganisatie in jouw regio? Vul hier de 4 cijfers van je postcode in of gebruik de regiokaart.

Zeeland Groningen/Friesland/Drenthe Groot Amsterdam, Zaanstreek, Waterland en Noord-Holland Noord Kennemerland, Amstelland en Meerlanden Utrecht Rijnstreek Rotterdam Haaglanden en Nieuwe Waterweg-Noord Drechtsteden Flevoland Oost-Nederland Gelderland Noord-Brabant Limburg