Zorgen voor voldoende en goed opgeleide medewerkers in Zorg en Welzijn, nu en later!

Nieuws

Regio's in de schijnwerpers met projectenkrant


22-12-2016

Deze december is er door RegioPlus de projectenkrant 'Pareltjes uit de Regio' uitgebracht om meer zichtbaarheid te geven aan de activiteiten van de regio's.. De bedoeling is om vier keer per jaar een projctenkrant uit te brengen: in december, maart, juni en september. Wil je graag een fysiek exemplaar van de projectenkrant ontvangen? Stuur dan een mail naar Marit van der Meulen.  

Meer lezen

Utrechtzorg draagt bij aan film 'Hbo-V stages in de wijk verbeteren'


22-12-2016

De wijkverpleging is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Een nieuw opleidingsprofiel (Bachelor of Nursing 2020) dat vanaf september 2016 is ingegaan, moet verpleegkundigen hierop voorbereiden. Het informatieve filmpje 'HBO-V stages in de wijk verbeteren' waar Utrechtzorg aan meewerkte, helpt werkbegeleiders van hbo-v stagiaires in de wijk wegwijs te worden in dit nieuwe opleidingsprofiel.

Meer lezen

Blog van Martin van Berloo: "Een positief imago voor de zorg: utopia?"


22-12-2016

Martin van Berloo is beleidsmedewerker Strategische Analyse bij Transvorm:  De langdurige zorg, vooral de Verpleeghuizen, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VV&T), kampt met een negatief imago. Dat is misschien ook niet zo raar, als je kijkt naar de voortdurende stroom van negatieve berichten in de media. De voorbeelden kan ik moeiteloos uit mijn mouw schudden, maar ik zal het aantal voorbeelden beperken; ‘Werknemers in de zorg ervaren hoge werkdruk’ en ‘Tientallen verpleeghuizen presteren onder de maat’. Zelfs initiatieven om de kwaliteit van de ouderenzorg te verbeteren, zoals het manifest van Hugo Borst en Carin Gaemers, dragen bij aan het negatieve imago.

Meer lezen

SIGRA introduceert vitaliteitshuis op online platform Zorg Werkt Zeker


22-12-2016

Het Vitaliteitshuis is een nieuw huis op het online platform zorgwerktzeker.nl, het platform voor een duurzame werktoekomst in zorg & welzijn. Bezoekers vinden hier informatie over vitaliteit en gezondheid in relatie tot werk. Het Vitaliteitshuis wil bijdragen aan een gezonde levensstijl, beter en meer flexibel werkvermogen en meer werkgeluk voor de medewerker zelf. Het Vitaliteitshuis is een initiatief van SIGRA, in samenwerking met Zilveren Kruis.

Meer lezen

VBZ werkt aan samenwerking beroepskracht en vrijwilliger in zorg


22-12-2016

VBZ heeft zich in 2016  gericht op de samenwerking tussen beroepskracht en vrijwilliger in de zorg. Er is onderzoek gedaan en informatie opgevraagd bij zorgorganisaties, vrijwilligersorganisaties, regionale werkgeversorganisaties. Een werkgroep heeft op basis hiervan een lijst geformuleerd met ‘Sleutels tot succes’ voor een goede samenwerking tussen beroepskrachten en vrijwilligers. De kernpunten uit deze lijst zijn verwoord in een flyer en uitgebeeld in een filmpje, terug te vinden op samenvoorbeterezorg.nl/sleutels-tot-succes. In 2017 wordt vervolg gegeven aan dit project door vrijwilligersco√∂rdinatoren te trainen zodat zij dit thema binnen hun organisaties verder kunnen brengen.

Meer lezen

  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6  > 

Regionale werkgeversorganisaties voor Zorg en Welzijn

Regiokaart

Wil je de contactgegevens opzoeken van de werkgeversorganisatie in jouw regio? Vul hier de 4 cijfers van je postcode in of gebruik de regiokaart.

Zeeland Groningen/Friesland/Drenthe Groot Amsterdam, Zaanstreek, Waterland en Noord-Holland Noord Kennemerland, Amstelland en Meerlanden Utrecht Rijnstreek Rotterdam Haaglanden en Nieuwe Waterweg-Noord Drechtsteden Flevoland Oost-Nederland Gelderland Noord-Brabant Limburg