Zorgen voor voldoende en goed opgeleide medewerkers in Zorg en Welzijn, nu en later!

Nieuws

Mannen in Zorg en Welzijn


08-03-2018

Mannen zijn ondervertegenwoordigd in Zorg en Welzijn. Dit terwijl zij meer dan welkom zijn bij zorg- en welzijnsorganisaties. Media kopten bijvoorbeeld berichten als "Personeelstekort in de zorg: mannen en Belgen gezocht" (NOS, 2017). Maar hoe staat het nu precies met de mannen in de sector? Bekijk de publicatie hierover van Transvorm

Meer lezen

Middelen SectorplanPlus eerder beschikbaar


20-12-2017

Werkgevers in Zorg en Welzijn konden van 22 november tot en met 5 december 2017 intekenen op het SectorplanPlus. Met deze meerjarige subsidie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) kunnen werkgevers in Zorg en Welzijn een extra impuls te geven aan opleidingsinspanningen die gericht zijn op: instroom en opleiding van nieuw personeel, opscholing van personeel zodat ruimte ontstaat voor instroom van nieuwe mensen, meer kans op werk voor werknemers voor wie ontslag dreigt en het opleiden van praktijk / werkbegeleiders.
 
In de eerste instantie had VWS € 30 miljoen beoogd voor dit eerste tijdvak. De belangstelling was echter heel groot. Ruim 1.250 werkgevers hebben ingetekend met een forse overtekening van het beoogde totaalbudget. Daarom heeft de Minister van VWS besloten het bedrag voor de eerste tranche te verhogen naar € 80 miljoen.

Meer lezen

Interview: Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn draagt bij aan veilige zorg


18-12-2017

In de nieuwsbrief 'Ouderen in veilige handen' van het ministerie van VWS vertelt beleidsadviseur Safia El Habhoubi in een interview over het belang van het Waarschuwingsregister. “Via het Waarschuwingsregister kunnen zorgorganisaties hun collega’s waarschuwen voor medewerkers die over de schreef zijn gegaan. Maar dan moeten zorgorganisaties wel over hun eigen grenzen heen willen kijken.” Je leest het volledige interview hier.

Meer lezen

Zet zorgteams ouderenzorg in hun kracht met handboek CanMEDS-rollen


14-12-2017

Binnen Zorgpact Midden Nederland is het project ‘CanMEDS-rollen in de praktijk van de ouderenzorg’ uitgevoerd. Wegens weersomstandigheden kon de feestelijke presentatie van het handboek afgelopen maandag niet doorgaan. Om het handboek toch de aandacht te geven die het verdient, gaf Utrechtzorg hier meer informatie over uit in onderstaand bericht.

Hoe verdelen we de taken binnen het team? Wat mogen we van elkaar verwachten. Hoe zet ik mijn competenties in waarvoor ik opgeleid ben en hoe benut ik mijn talent?’; zomaar een aantal vragen waar medewerkers in de verpleeg-, verzorgingshuizen en de thuiszorg (VVT) mee stoeien. 

Meer lezen

samen Voor Betere Zorg: Samen de personeelstekorten in de zorg oplossen


11-12-2017

Tijdens een enthousiasmerende bijeenkomst in de Vereeniging Sociƫteit Haarlem ondertekenden ruim 25 partijen uit zorg, onderwijs, overheid, UWV en vakbond op initiatief van werkgeversvereniging VBZ de intentieverklaring Zorg Werkt. Het is een belangrijke stap naar een gezamenlijke aanpak van de personeelstekorten in Amstelland, Meerlanden en Kennemerland. De intentieverklaring benadrukt de noodzaak om samen te werken, omdat alleen op die manier de problematiek aan te pakken is.

Meer lezen

  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  > 

Regionale werkgeversorganisaties voor Zorg en Welzijn

Regiokaart

Wil je de contactgegevens opzoeken van de werkgeversorganisatie in jouw regio? Vul hier de 4 cijfers van je postcode in of gebruik de regiokaart.

Zeeland Groningen/Friesland/Drenthe Groot Amsterdam, Zaanstreek, Waterland en Noord-Holland Noord Kennemerland, Amstelland en Meerlanden Utrecht Rijnstreek Rotterdam Haaglanden en Nieuwe Waterweg-Noord Drechtsteden Flevoland Oost-Nederland Gelderland Noord-Brabant Limburg