Zorgen voor voldoende en goed opgeleide medewerkers in Zorg en Welzijn, nu en later!

Nieuws

WGV Zorg en Welzijn ZHZ: Samen pakken we de personeelstekorten in de zorg aan


29-01-2018

Tijdens een boeiende bijeenkomst op woensdag 24 januari bij Het Spectrum – locatie Sterrenlanden (Dordrecht) - ondertekenden 16 partijen uit de zorg een intentieverklaring. Dit is een belangrijke stap naar een gezamenlijke aanpak van de personeelstekorten in de zorg voor de regio Zuid-Holland Zuid. De intentieverklaring benadrukt de noodzaak om samen te werken, alleen op die manier is de problematiek aan te pakken.

Meer lezen

Gezocht: Instagram-gebruikers die een kijkje in hun beroep willen geven


25-01-2018

Om jongeren via Instagram kennis te laten maken met allerlei verschillende beroepen in Zorg en Welzijn, zijn we voor het Instagram-account van de Week van Zorg en Welzijn op zoek naar zorg- en welzijnsmedewerkers die het leuk vinden om voorafgaand aan de Week berichten over hun beroep op Instagram te delen. De bedoeling is dat iemand het account een dagje ‘overneemt’ om jongeren een kijkje in de keuken te geven. Dit houdt in dat diegene een aantal foto’s en/of filmpjes maakt tijdens een gewone werkdag en deze zelf een dag lang plaatst op ons Instagram-account.
 
Ken je iemand of een organisatie binnen jouw regio die dit leuk zou vinden om een dagje te doen? Wij komen heel graag met die persoon of organisatie in contact en zouden graag de contactgegevens ontvangen! Het doorsturen van de contactgegevens kan naar Maaike Smittenaar via m.smittenaar@regioplus.nl.

Meer lezen

Loopbaanservice Zorg aan Zet is live


23-01-2018

Sinds 1 december 2017 is de loopbaanservice van Zorg aan Zet live. De servicebestaat uit een portal (digitaal loopbaancentrum met als opbrengst een uitgebreid digitaal portfolio) én uit dienstverlening zoals een gesprek met een loopbaancoach of een workshop ‘regie op eigen loopbaan‘.

Meer lezen

Zorg en welzijn in Noord-Nederland pakt personeelstekorten samen aan


23-01-2018

Op 18 januari hebben ruim 60 bestuurders uit de zorg- en welzijnssector, onderwijs en overheid het Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT) omarmd. Met het regionaal actieplan (RAAT) wil initiatiefnemer ZorgpleinNoord voorkomen dat het personeelstekort nu en in de komende jaren een probleem wordt voor de leefbaarheid in Noord-Nederland. Het komende jaar worden de krachten gebundeld, versterking gezocht en nieuwe, innovatieve coalities gestimuleerd. Samenwerken, ook met partijen buiten de sector, en gezamenlijke (regionale) acties zijn nodig om de problemen écht aan te kunnen pakken, resultaten te boeken en een toekomstbestendige arbeidsmarkt op te bouwen. 

Meer lezen

Socialmedia-fenomeen Smoare steunt campagne Transvorm


17-01-2018

Verzorgenden en verpleegkundigen staan prominent in de lijst van krapteberoepen. Sinds oktober voert Transvorm, samenwerkingsverband van werkgevers in de sector zorg en welzijn in Noord-Brabant, daarom de campagne Kies voor Zorg en Welzijn: een stap in de toekomst. Het doel is om meer jongeren te interesseren voor een opleiding in Zorg of Welzijn. Het socialmedia-fenomeen Smoare besloot de campagne een steuntje in de rug te geven. 

Meer lezen

  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  > 

Regionale werkgeversorganisaties voor Zorg en Welzijn

Regiokaart

Wil je de contactgegevens opzoeken van de werkgeversorganisatie in jouw regio? Vul hier de 4 cijfers van je postcode in of gebruik de regiokaart.

Zeeland Groningen/Friesland/Drenthe Groot Amsterdam Kennemerland, Amstelland en Meerlanden Utrecht Rijnstreek Rotterdam Haaglanden en Nieuwe Waterweg-Noord Drechtsteden Flevoland Oost-Nederland Gelderland Noord-Brabant Limburg