Zorgen voor voldoende en goed opgeleide medewerkers in Zorg en Welzijn, nu en later!

Nieuws

Workshop ‘wat heb ik’ van Bavo Europoort tijdens SIJW-week van deRotterdamseZorg


08-12-2017

Door Larissa Lodewijk, Beleidsadviseur Arbeidsmarkt bij RegioPlus.

Met een mooie en gevarieerde groep volgde ik vorige week in het kader van de Sterk in je werk - week van deRotterdamseZorg de workshop ‘Wat heb ik’ verzorgd door Bavo-Europoort. De aanwezigen komen vanuit verschillende hoeken in zorg en welzijn. Zo vertelt een conciërge dat zijn functie flink uitgedund is en hij merkt dat hij toe is aan meer uitdaging in zijn werk. 

Meer lezen

Landelijke werkdag van het Zorgpact


07-12-2017

Woensdag 6 december was voor de derde keer de landelijke werkdag van het Zorgpact. Dit jaar georganiseerd in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Zo'n 500 deelnemers uit de zorg, het onderwijs en overheden volgenden diverse werksessies en interviews over de vele mooie initiatieven die op regionaal niveau genomen worden. Waarvan bij veel initiatieven regionale werkgeversorganisaties de trekker zijn of op één andere manier betrokken zijn. En natuurlijk was er ruimte om te netwerken, wat dan ook volop gebeurde.

Meer lezen

Inschrijftermijn eerste tranche SectorplanPlus is beëindigd


07-12-2017

Sinds afgelopen dinsdag is de inschrijftermijn voor de eerste tranche in het kader van SectorplanPlus beëindigd. Sinds gisteren worden de inschrijvingen geanalyseerd. Afhankelijk van het aantal intekeningen en de omvang van de intekeningen zullen vervolgstappen bekend worden gemaakt. Uiterlijk half december volgt hierover meer informatie. Houd hiervoor de website van SectorplanPlus goed in de gaten.

Meer lezen

Rapport 'De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2022' verschenen


07-12-2017

De tweejaarlijkse arbeidsmarktrapportage 'De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2022' is verschenen. Het rapport is opgesteld door het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit van Maastricht. De in het rapport voorspelde personele tekorten in techniek, zorg en onderwijs trekken veel publiciteit. Transvorm maakte een op Zorg en Welzijn gerichte samenvatting van het rapport.

Meer lezen

Kamerbrief over Aanpak arbeidsmarkt zorg is verschenen


07-12-2017

Je leest de kamerbrief hier. Voor de bijlagen klik je hierhier en hier

Meer lezen

  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  > 

Regionale werkgeversorganisaties voor Zorg en Welzijn

Regiokaart

Wil je de contactgegevens opzoeken van de werkgeversorganisatie in jouw regio? Vul hier de 4 cijfers van je postcode in of gebruik de regiokaart.

Zeeland Groningen/Friesland/Drenthe Groot Amsterdam Kennemerland, Amstelland en Meerlanden Utrecht Rijnstreek Rotterdam Haaglanden en Nieuwe Waterweg-Noord Drechtsteden Flevoland Oost-Nederland Gelderland Noord-Brabant Limburg