Zorgen voor voldoende en goed opgeleide medewerkers in Zorg en Welzijn, nu en later!

Nieuws

Doe mee met de MOOC over 21ste eeuwse vaardigheden


20-09-2018

Tegenwoordig krijgt iedere zorg- en welzijnsprofessional tijdens het werk te maken met 21ste eeuwse vaardigheden, zoals ICT-basisvaardigheden en creatief denken. Ben jij nieuwsgierig naar welke vaardigheden jij nog kunt verbeteren of wil je je kennis bijspijkeren? Doe dan mee met de MOOC van Viazorg. In deze grootschalige, open en online cursus kun je gratis deelnemen aan verschillende modules die gaan over 21ste eeuwse vaardigheden.

Meer lezen

Wijzigingen Prinsjesdag 2018 Zorg en Welzijn


18-09-2018

Traditiegetrouw heeft het bureau van RegioPlus de miljoenennota doorgenomen en een overzicht gemaakt van alle relevante beleidsmaatregelen voor zorg en welzijn. Deze zijn per ministerie geïnventariseerd en samengevat in de RegioPlus Prinsjesdagmemo 2018. Deze memo helpt je bij het snel inventariseren van relevante plannen, wijzigingen, kansen en (financiële) consequenties voor de zorg- en welzijnssector. 

Meer lezen

Evenwichtige arbeidsmarkt, illusie of niet?


05-09-2018

De actuele realiteit voor de zorg- en welzijnssector is er eentje van hoge werkdruk en enorme uitdagingen. Voornamelijk veroorzaakt door personeelstekorten. Ondanks dat ik toen nog niet in de sector werkzaam was, kan ik me nog herinneren dat de situatie tot halverwege 2016 anders was. Toen was er sprake van overschotten op de arbeidsmarkt. Om de maatschappij draaiende te houden is het belangrijk om te (blijven) werken aan een optimaal functionerende en evenwichtige arbeidsmarkt. Een arbeidsmarkt met zo min mogelijk tekorten en weinig overschotten. Maar is dit überhaupt mogelijk binnen zorg en welzijn? Is het een illusie of niet?

Meer lezen

ViaZorg verwelkomt 250e Zeeuwse deelnemer Sterk in je Werk


28-08-2018

Vandaag verwelkomde Stichting ViaZorg Martijn Hurkmans, de 250e deelnemer van het project Sterk in je Werk. Het project is er voor iedereen die in zorg en welzijn werkt of interesse heeft om in zorg en welzijn te starten. Zeeland staat landelijk op de 4e plek met het aantal aanmeldingen van de 14 regio’s in totaal naar verhouding. Martijn krijgt net als de andere deelnemers gratis loopbaanadvies van loopbaancoach Renske Weda (ViaZorg). Samen met Renske ontdekt Martijn zijn kansen en mogelijkheden binnen de sector.

Meer lezen

‘Sterk in je Werk, zorg voor jezelf’ vanwege succes verlengd 


23-08-2018

Effectieve loopbaanondersteuning voor werkenden en werkzoekenden in zorg en welzijn

Al meer dan tienduizend deelnemers die in zorg en welzijn willen blijven of komen werken, hebben zich aangemeld voor loopbaanondersteuning door Sterk in je werk, zorg voor jezelf. Deze werkenden, zij-instromers, carrière-switchers en herintreders zochten hulp bij het bepalen van hun loopbaanpad in zorg en welzijn. Dit succes is aanleiding voor de organiserende partijen om het project door te laten lopen.

Meer lezen

  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9  > 

Regionale werkgeversorganisaties voor Zorg en Welzijn

Regiokaart

Wil je de contactgegevens opzoeken van de werkgeversorganisatie in jouw regio? Vul hier de 4 cijfers van je postcode in of gebruik de regiokaart.

Zeeland Groningen/Friesland/Drenthe Groot Amsterdam, Zaanstreek, Waterland en Noord-Holland Noord Kennemerland, Amstelland en Meerlanden Utrecht Rijnstreek Rotterdam Haaglanden en Nieuwe Waterweg-Noord Drechtsteden Flevoland Oost-Nederland Gelderland Noord-Brabant Limburg