Zorgen voor voldoende en goed opgeleide medewerkers in Zorg en Welzijn, nu en later!

Nieuws

Hét antwoord op de tekorten, een simpele optelsom


07-08-2018

Het is algemeen bekend dat er sprake is van krapte op de arbeidsmarkt. Zo heeft ook de zorg- en welzijnssector te maken met (oplopende) personeelstekorten. Tegelijkertijd is er een grote groep mensen die moeite heeft om aan het werk te komen. Dan lijkt het simpel, immers: werkzoekende + baan = bingo! Maar helaas, zo makkelijk komt de sector er niet vanaf. Daarom pleit ik samen met onze achterban voor vergaande vormen van samenwerking om deze noot te kraken.

Meer lezen

Goede medewerkers voor goede zorg en welzijn


24-07-2018

Ook al is het voor mijn gevoel al maanden zomer, voor velen breekt nu de zomerperiode aan. Een mooi moment om terug te kijken op het eerste halfjaar en vooruit te blikken op de rest van 2018.

Meer lezen

Word RAATgevert!


24-07-2018

Zorgmedewerkers weten het wel. Hoe je meer stagebegeleiding kan organiseren, je collega's kunt behouden, efficienter zou kunnen werken. Maar ja, dan moet je wel gehoord worden. Geld hebben. En een projectleider als het even kan. Wel, dat gaat gebeuren! 

Meer lezen

Kick-off: campagne ‘Jouw toekomst Jouw zorg’


19-07-2018

Dinsdag 17 juli is VBZ-KAM gestart met de campagne ‘Jouw toekomst, Jouw zorg’ om jongeren te laten zien dat werken in zorg en welzijn leuk en veelzijdig is. Tijdens een feestelijke kick-off in de ‘gouden zaal’ bij de Hartekamp Groep in Heemstede onthulden de vijf ambassadeurs uit de campagne een grote banner waar zij op staan. Jerilyn Flamand, Aygun Genchev, Natasja Gerritsma, Rosan van Diepen en Sophie Renes zijn de zorgkanjers die jongeren laten zien hoe hun leven in én buiten de zorg eruit ziet. Zij zijn de komende maanden online te volgen op Facebook en Instagram en alle posts komen bij elkaar op het online platform mijntoekomstmijnzorg.nl.

Meer lezen

Congres ‘Samen naar een gezonde leefomgeving’ door ZorgpleinNoord


10-07-2018

In het Noorden is veel aandacht voor het bevorderen van een gezonde leefomgeving, maar er is nog veel winst te behalen! Onze leefomgeving bepaalt in belangrijke mate onze fysieke en mentale gezondheid. Schone lucht, een comfortabel huis, een groene omgeving, de beschikbaarheid van goede zorg, veiligheid op het werk of op school: het draagt allemaal bij aan kwaliteit van leven. Maar ook een sociaal netwerk, toegankelijkheid van voorzieningen, culturele activiteiten en duurzame inzetbaarheid spelen een cruciale rol. 

Meer lezen

  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8  > 

Regionale werkgeversorganisaties voor Zorg en Welzijn

Regiokaart

Wil je de contactgegevens opzoeken van de werkgeversorganisatie in jouw regio? Vul hier de 4 cijfers van je postcode in of gebruik de regiokaart.

Zeeland Groningen/Friesland/Drenthe Groot Amsterdam, Zaanstreek, Waterland en Noord-Holland Noord Kennemerland, Amstelland en Meerlanden Utrecht Rijnstreek Rotterdam Haaglanden en Nieuwe Waterweg-Noord Drechtsteden Flevoland Oost-Nederland Gelderland Noord-Brabant Limburg