Zorgen voor voldoende en goed opgeleide medewerkers in Zorg en Welzijn, nu en later!

Nieuws

De nieuwe cao VVT: stimulans voor op verhogen instroom én behoud


09-05-2018

Vakbonden en werkgevers hebben een akkoord bereikt over de cao VVT. De cao ademt een stimulans uit voor meer instroom én behoud en is daarom een mooie ondersteuning van activiteiten in het RAAT: vanaf 1 september stijgen zowel de leerlingensalarissen (+ 10%) als de stagevergoedingen (+ 16%). Ook zijn afspraken gemaakt over het bevorderen van instroom en zij-instroom, met een oriëntatiebaan waarin belangstellenden in korte tijd kunnen kennismaken met het vak. Verder is in de cao aandacht voor de waardering van de huidige medewerker, onder meer door een loonsverhoging van 4% per 1 oktober 2018. ​

Meer lezen

Subsidiekaart RegioPlus is vernieuwd


09-05-2018

Onze subsidiekaart geeft een overzicht van relevante subsidies voor werkgevers met betrekking tot initiële op-, bij- en nascholing, instroom en behoud werknemers en innovaties. De kaart wordt regelmatig vernieuwd en is op dit moment weer helemaal actueel. Je bekijkt de subsidiekaart hier.

Meer lezen

Impactbijeenkomst ‘Waard om voor te Werken!’ – WZW


09-05-2018

Op 25 april deelden de werkgevers die aangesloten zijn bij het RAAT ‘Waard om voor te Werken’ van WZW hun door regionaal samen te werken behaalde successen en resultaten. Zo kan er bijvoorbeeld een klas met zij-instromers starten met een opleiding op maat doordat er 9 werkgevers samen één vacature opengesteld hebben. Hierop ontvingen de werkgevers 300 reacties, veel meer dan de optelsom van reacties wanneer de werkgevers afzonderlijk een vacature plaatsen. 

Meer lezen

Infographic RAAT Zorg Werkt van samen Voor Betere Zorg


04-05-2018

Werkgeversorganisatie samen Voor Betere Zorg maakte een infographic waarin helder wordt uitgelegd wat de samenhang is tussen de regionale activiteiten en landelijke plannen voor het terugdringen van de personeelstekorten in de zorg. In de infographic zijn de sVBZ arbeidsmarkt thema's, activiteiten uit RAAT en landelijke plannen en ontwikkelingen opgenomen. Het volledige document (met toelichtingen op de achterkant) kun je hier vinden.

Meer lezen

SKOUT. in de zorg biedt baanswitchers en werkzoekenden unieke kans


03-05-2018

Vier jaar aan de slag en de kans om je verder te ontwikkelen binnen de sector Zorg & Welzijn! Samenwerkingsverband ‘SKOUT. in de zorg’ biedt werkzoekenden en baanswitchers binnen de regio Utrecht die unieke kans. Hiervoor is op dinsdag 1 mei een conceptstore in het centrum van Zeist geopend. Bezoekers kunnen in deze winkel in de maand mei een baan met toekomstperspectief in de Zorg & Welzijn sector bemachtigen. 

Meer lezen

  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6  > 

Regionale werkgeversorganisaties voor Zorg en Welzijn

Regiokaart

Wil je de contactgegevens opzoeken van de werkgeversorganisatie in jouw regio? Vul hier de 4 cijfers van je postcode in of gebruik de regiokaart.

Zeeland Groningen/Friesland/Drenthe Groot Amsterdam, Zaanstreek, Waterland en Noord-Holland Noord Kennemerland, Amstelland en Meerlanden Utrecht Rijnstreek Rotterdam Haaglanden en Nieuwe Waterweg-Noord Drechtsteden Flevoland Oost-Nederland Gelderland Noord-Brabant Limburg