Zorgen voor voldoende en goed opgeleide medewerkers in Zorg en Welzijn, nu en later!

Nieuws

Inschrijvingen Gezond & Zeker Innovatiedag 2018 geopend


20-06-2018

Vanaf nu is het volledige workshopprogramma van de Gezond & Zeker Innovatiedag te bekijken én kunnen deelnemers zich inschrijven op de website. Deelnemers kunnen dit jaar kiezen uit ruim 60 interessante en leerzame workshops op het gebied van fysieke belasting, agressie en coaching & communicatie. Tot 1 september kunnen zij gebruikmaken van de speciale vroegboekkorting. Ook leidinggevenden zijn welkom op 29 oktober in het NBC in Nieuwegein: voor hen is er dit jaar opnieuw een speciaal managementprogramma.

Meer lezen

Een veiliger zorgrelatie met het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn


20-06-2018

Cliëntenraadslid Harry Leutscher werkte meer dan veertig jaar bij de politie. Registratiesystemen om de veiligheid te vergroten zijn daar heel gewoon. In de zorg (nog) niet. Met het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn kunnen zorgorganisaties voorkomen dat medewerkers en vrijwilligers met slechte bedoelingen van de ene naar de andere zorgorganisatie gaan. “De praktijk wijst uit dat het nodig is.”

Meer lezen

RAAT bijeenkomst Zowelwerk


08-06-2018

Door Larissa Lodewijk, beleidsadviseur Arbeidsmarkt bij RegioPlus

Het is 9.45 uur en de bel bij Zowelwerk klinkt regelmatig. De bezoekers voor de RAAT-bijeenkomst van Zowelwerk druppelen binnen. Op het programma staat het delen van de stand van zaken van de RAAT in Flevoland, een update over de koppeling tussen RAAT en het SectorplanPlus en het tweede tijdvak en de regionale prognoses in Flevoland tot 2021 die uit het model Zorggebruik naar voren komen. Tot slot vindt er een dialoog plaats onder het genot van een broodje met VWS over de knelpunten en kansen op de arbeidsmarkt van Zorg en Welzijn in Flevoland.

Meer lezen

RegioPlus Jaaroverzicht 2017


29-05-2018

Ruim 1.200 geopende locaties tijdens de Week van Zorg en Welzijn, de lancering van het lespakket Aan JOU hebben we wat op middelbare scholen en de meerjarige subsidieregeling SectorplanPlus zorgden samen met tal van andere activiteiten en projecten voor een bevlogen jaar. Bekijk het RegioPlus Jaaroverzicht 2017 van bureau RegioPlus.

Meer lezen

Actieplan (ont)regel de zorg


24-05-2018

Het ministerie van VWS komt met een actieplan, gericht op het zorgbreed merkbaar verminderen van de ervaren regeldruk voor professional en patiënt/cliënt. Dit actieplan bundelt alle uit te voeren acties en geeft een focus voor de aanpak in de diverse sectoren. 

Meer lezen

  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7  > 

Regionale werkgeversorganisaties voor Zorg en Welzijn

Regiokaart

Wil je de contactgegevens opzoeken van de werkgeversorganisatie in jouw regio? Vul hier de 4 cijfers van je postcode in of gebruik de regiokaart.

Zeeland Groningen/Friesland/Drenthe Groot Amsterdam, Zaanstreek, Waterland en Noord-Holland Noord Kennemerland, Amstelland en Meerlanden Utrecht Rijnstreek Rotterdam Haaglanden en Nieuwe Waterweg-Noord Drechtsteden Flevoland Oost-Nederland Gelderland Noord-Brabant Limburg