Zorgen voor voldoende en goed opgeleide medewerkers in Zorg en Welzijn, nu en later!

Nieuws

Alleen ga je sneller, samen kom je verder11-01-2018

De feestdagen liggen net achter ons en 2018 is nog maar net begonnen. Een mooi moment om vooruit te blikken. Net zoals in de regio´s hebben we met het bureau van RegioPlus hard gewerkt aan het opstellen van een concreet jaarplan. Dit plan hebben we begin december met positief resultaat met de directeuren van de aangesloten regionale werkgeversorganisaties doorgenomen. Gelukkig maar, want dan kunnen we tenminste meteen van start met hetgeen waar we voor staan. Namelijk de regio’s ondersteunen bij het zorgen voor voldoende en goed opgeleide medewerkers. Niet alleen op de korte termijn, maar zeer zeker ook voor later.

Zo gaan we in 2018 verder met het inrichten van de regionale arbeidsmarktplatforms. Gaan we door met het inzetten op werven met beleid via campagnes zoals de Week van Zorg en Welzijn, Lespakketten, het Waarschuwingsregister en bijvoorbeeld de Loopbaanportals. Maar denk ook het in kaart brengen van arbeidsbesparende mogelijkheden en beroepen van de toekomst. En natuurlijk blijven we samen met de regio’s gefocust op het gezond en inzetbaar houden van onze werknemers. Dit pakken we onder andere aan via Sterk in je werk en Gezond & Zeker. Gezien de urgentie zetten we vol in op het aanpakken van de personeelstekorten in Zorg & Welzijn op de korte termijn via SectorplanPlus. Dit is slechts een greep van onderwerpen die het komende jaar aan bod komen.

Hiernaast blijven we ook werken aan het versterken van RegioPlus als samenwerkingsverband en het profileren van het arbeidsmarktperspectief in de sector. Onder andere door de meerwaarde en het belang van samenwerking te inzichtelijk te maken. Er gebeurt namelijk al veel goeds. En dat mogen we niet vergeten. Elke dag, feestdag of niet, werken er meer dan een miljoen mensen in Zorg & Welzijn. Dit zijn de mensen die de handen uit de mouwen steken en waar we ontzettend trots op zijn. De komende jaren komt de sector voor enorme uitdagingen te staan en gaan we tegen tekorten oplopen. Dit betekent dat we hard op zoek moeten naar veel nieuwe mensen. En dit is nu iets wat we naar mijn mening bij uitstek als samenwerkingsverband op moeten pakken. Alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je immers veel verder!
 
Jelle Boonstra
Directeur RegioPlus

Regionale werkgeversorganisaties voor Zorg en Welzijn

Regiokaart

Wil je de contactgegevens opzoeken van de werkgeversorganisatie in jouw regio? Vul hier de 4 cijfers van je postcode in of gebruik de regiokaart.

Zeeland Groningen/Friesland/Drenthe Groot Amsterdam, Zaanstreek, Waterland en Noord-Holland Noord Kennemerland, Amstelland en Meerlanden Utrecht Rijnstreek Rotterdam Haaglanden en Nieuwe Waterweg-Noord Drechtsteden Flevoland Oost-Nederland Gelderland Noord-Brabant Limburg