Zorgen voor voldoende en goed opgeleide medewerkers in Zorg en Welzijn, nu en later!

Nieuws

Kick-off: campagne ‘Jouw toekomst Jouw zorg’

19-7-2018

Dinsdag 17 juli is VBZ-KAM gestart met de campagne ‘Jouw toekomst, Jouw zorg’ om jongeren te laten zien dat werken in zorg en welzijn leuk en veelzijdig is. Tijdens een feestelijke kick-off in de ‘gouden zaal’ bij de Hartekamp Groep in Heemstede onthulden de vijf ambassadeurs uit de campagne een grote banner waar zij op staan. Jerilyn Flamand, Aygun Genchev, Natasja Gerritsma, Rosan van Diepen en Sophie Renes zijn de zorgkanjers die jongeren laten zien hoe hun leven in én buiten de zorg eruit ziet. Zij zijn de komende maanden online te volgen op Facebook en Instagram en alle posts komen bij elkaar op het online platform mijntoekomstmijnzorg.nl.


Werken in de zorg interessanter dan jongeren denken

Negatieve berichtgeving draagt eraan bij dat jongeren het niet zien zitten om in de zorg aan het werk te gaan. Er zijn oneindig veel beroepsmogelijkheden met baanzekerheid op alle niveaus. Van laborant tot pedagoog, van kraamverzorgster tot psychiatrisch verpleegkundige. En door de flexibele werkroosters is de balans tussen werk en privé uitstekend te maken. Onze ambassadeurs bevestigen dit meer positieve beeld. Jongeren worden beïnvloed door rolmodellen waar ze zich mee kunnen identificeren. Jongeren die dezelfde dingen doen in hun vrije tijd, die van dezelfde kleding houden, bloggers, vloggers en artiesten volgen. Daarom hebben we ervoor gekozen het dagelijks leven van een aantal jonge zelfbewuste en trotse professionals uit de zorg te volgen, tijdens hun werk én daarbuiten.


Wedstrijd: Raad jij wat ik doe?

Gisteren was ook de officiële start van de wedstrijd #raadwatikdoe. De komende weken komen banners, posters, posts online en offline langs met korte filmpjes en beelden van de jonge zorgprofessionals met daarbij de vraag: Raad jij wat ik doe? Jongeren kunnen reageren en proberen het beroep van de zorgprofessional te raden, en vervolgens hun antwoord delen met #raadwatikdoe. De winnaar maakt kans op een VIP-dag met één van de ambassadeurs. Ze halen de ambassadeur met een limousine van zijn/haar werk op en krijgen vervolgens bijvoorbeeld een fotoshoot met lekkere lunch, of een kickboks-clinic met pizza. De winnaar mag met drie vrienden een keus maken uit een aantal mogelijkheden.

Kijk op: www.mijntoekomstmijnzorg.nl

Regionale werkgeversorganisaties voor Zorg en Welzijn

Regiokaart

Wil je de contactgegevens opzoeken van de werkgeversorganisatie in jouw regio? Vul hier de 4 cijfers van je postcode in of gebruik de regiokaart.

Zeeland Groningen/Friesland/Drenthe Groot Amsterdam, Zaanstreek, Waterland en Noord-Holland Noord Kennemerland, Amstelland en Meerlanden Utrecht Rijnstreek Rotterdam Haaglanden en Nieuwe Waterweg-Noord Drechtsteden Flevoland Oost-Nederland Gelderland Noord-Brabant Limburg