Zorgen voor voldoende en goed opgeleide medewerkers in Zorg en Welzijn, nu en later!

Nieuws

Leerlingen van ruim 1.200 middelbare scholen leren over zorg en techniek 

5-10-2018

Op maandag 8 oktober is de verdiepende module Zorg & Techniek van het lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’ voor zorg en welzijn gelanceerd door werkgeversorganisatie Zorg aan Zet. Samen met de andere organisaties uit het samenwerkingsverband RegioPlus ontwikkelde Zorg aan Zet het gratis lespakket voor middelbare scholieren van het vmbo, havo en vwo. De module Zorg 2.0 – van sensor tot robot is ontwikkeld om scholieren kennis te laten maken met innovaties in zorg en welzijn en ze tegelijkertijd aan het denken te zetten: ‘past de combinatie zorg & technologie bij mij?’ 
 
De nieuwe module is een onderdeel van het lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’, dat vorig jaar door de regionale werkgeversorganisaties beschikbaar werd gesteld aan 2.000 middelbare scholen. Met dit lespakket werden ruim 200.000 scholieren ge├»nspireerd voor de sector zorg en welzijn. Wegens het grote succes van het lespakket hebben de RegioPlus organisaties samengewerkt om middelbare scholieren nog beter te bedienen door ze op interactieve en frisse wijze te interesseren voor de sector.
 
Focus op zorg en technologie
De nieuwe module van het lespakket is gericht op Zorg en Techniek, waardoor ook techniekdocenten het lespakket vanaf nu in het curriculum op kunnen nemen en in hun lessen kunnen inzetten. Een belangrijke ontwikkeling, gezien de actuele en verwachte personeelstekorten waar de zorg- en welzijnssector momenteel mee te maken heeft. Ook in andere regio’s wordt daarom aandacht besteed aan de nieuwe module, zoals werkgeversorganisatie WGV Zorg en Welzijn op maandag 19 november in Zwolle.
 
Uitbreiding voor basisonderwijs binnenkort verwacht
Direct na de lancering van het eerste lespakket gaven meerdere partijen, waaronder het mbo, aan interesse te hebben in de gratis lespakketten. Zorg en Techniek is dan ook niet de enige uitbreiding die het lespakket kent. De komende maanden wordt gewerkt aan een uitbreiding voor het basisonderwijs, om basisscholleerlingen op speelse wijze kennis te laten maken met aspecten van zorg en welzijn. Naar verwachting wordt dit lespakket aan het einde van dit jaar opgeleverd.

Regionale werkgeversorganisaties voor Zorg en Welzijn

Regiokaart

Wil je de contactgegevens opzoeken van de werkgeversorganisatie in jouw regio? Vul hier de 4 cijfers van je postcode in of gebruik de regiokaart.

Zeeland Groningen/Friesland/Drenthe Groot Amsterdam, Zaanstreek, Waterland en Noord-Holland Noord Kennemerland, Amstelland en Meerlanden Utrecht Rijnstreek Rotterdam Haaglanden en Nieuwe Waterweg-Noord Drechtsteden Flevoland Oost-Nederland Gelderland Noord-Brabant Limburg