Zorgen voor voldoende en goed opgeleide medewerkers in Zorg en Welzijn, nu en later!

Nieuws

RegioPlus zoekt Beleidsadviseur Arbeidsmarktonderzoek

26-11-2018

Bureau RegioPlus is op zoek naar een gepassioneerde beleidsadviseur met kennis en ervaring op het gebied van arbeidsmarktonderzoek, arbeidsmarktcijfers en strategische personeelsplanning.
 
De sector Zorg en Welzijn staat voor grote maatschappelijke opgaven. Een van de belangrijkste uitdagingen is de arbeidsmarkt. De missie van RegioPlus is meer actueel dan ooit: de arbeidsmarkt in balans brengen. In onze visie is een gezamenlijke regionale aanpak, gesteund door landelijke afspraken, de meest effectieve. Op deze manier draagt RegioPlus bij aan de continuïteit en kwaliteit van zorg en welzijn in Nederland.
 
Goede en scherpe duiding van de arbeidsmarkt is één van de kerntaken van het samenwerkingsverband RegioPlus. Ons samenwerkingsverband is een landelijk dekkend netwerk van 14 regionale werkgeversorganisaties. Wij dragen zorg voor het in balans krijgen en houden van de arbeidsmarkt in zorg en welzijn. Het samenwerkingsverband wordt ondersteund in haar taken door het landelijk opererende bureau RegioPlus.
 
De functie
Als beleidsadviseur arbeidsmarktonderzoek houd je je bezig met de volgende zaken:
 • Het bijhouden, duiden en delen van landelijke en regionale arbeidsmarktinformatie relevant voor de sector zorg en welzijn.
 • Het kunnen duiden en verklaren van data in onderzoeken en in hoeverre deze data betrouwbaar en valide is.
 • Het behartigen van de belangen van onze regionale werkgeversorganisaties op het gebied van arbeidsmarktinformatie.
 • Het ondersteunen van de regionale werkgeversorganisaties bij arbeidsmarktonderzoek, -verkenning, -duiding, en -vertaling.
 • Het gebruiken van arbeidsmarktinformatie voor (regionale) strategische personeelsplanning.
 • Het organiseren van bijeenkomsten voor de regionale arbeidsmarktonderzoekers.
 • Het zorgdragen voor kennisdeling tussen de regionale werkgeversorganisaties, maar ook vanuit landelijke ontwikkelingen naar de regionale werkgeversorganisaties.
 • Het schrijven van opiniestukken vanuit het samenwerkingsverband over de arbeidsmarktuitdagingen en mogelijke oplossingen voor zorg en welzijn.
Jij
 • Hebt een passie voor cijfers, ervaring met het doen van onderzoek, maar ook met een rol als beleidsadviseur, procesbegeleider of projectleider op het gebied van arbeidsmarktinformatie.
 • Hoeft niet per sé meer zelf onderzoek te doen, maar wil graag andere organisaties helpen en ondersteunen hierbij.
 • Weet veel van (het duiden van) arbeidsmarktcijfers en hoe je die kunt inzetten voor strategische personeelsplanning en beleidsbeïnvloeding.
 • Hebt ervaring als procesbegeleider, projectleider of met projectmatig werken en het opstellen van stukken ter voorbereiding van vergaderingen, projecten, subsidieaanvragen, etc.
 • Kan omgaan met verschillende belangen, zowel vanuit externe stakeholders, de overheid, als vanuit het samenwerkingsverband.
 • Bent organisatie- en politiek sensitief en maatschappelijk betrokken.
 • Hebt een HBO/Universitaire studie afgerond, relevant voor deze functie.
Organisatieprofiel
De RegioPlus bureauorganisatie bestaat uit een klein dynamisch team (van ongeveer 15 personen) en is gevestigd in Zoetermeer. Onze dagelijkse activiteiten hebben te maken met diverse aspecten rondom arbeid en personeel in zorg en welzijn. De werkzaamheden die wij als landelijke organisatie uitvoeren richten zich op het informeren, stimuleren en ondersteunen van 14 regionale werkgeversorganisaties zorg & welzijn in Nederland. Deze regionale organisaties houden zich actief bezig met het ondersteunen van werkgevers in de zorg en welzijn bij (regionale) arbeidsmarktvraagstukken.
 
We bieden
We bieden je een uitdagende baan waar je snel kan beginnen in een klein team met enthousiaste collega's, die kwaliteit, samenwerking en collegialiteit hoog in het vaandel hebben staan. De sfeer is informeel, en we draaien onze hand niet om voor stevig doorwerken. Voldoe jij aan het bovenstaande, dan ben je van harte welkom om te solliciteren! Het salaris behorende bij deze functie is conform FWG 60 CAO-Ziekenhuizen. De definitieve inschaling in trede binnen deze schaal is in overeenstemming met jouw kennis en ervaring.
 
Solliciteren?
We nodigen je van harte uit om te solliciteren op deze functie. Stuur jouw motivatie en CV uiterlijk 7 december 2018 naar secretariaat@regioplus.nl.
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jelle Boonstra, directeur, via telefoonnummer 079 - 323 03 19.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Regionale werkgeversorganisaties voor Zorg en Welzijn

Regiokaart

Wil je de contactgegevens opzoeken van de werkgeversorganisatie in jouw regio? Vul hier de 4 cijfers van je postcode in of gebruik de regiokaart.

Zeeland Groningen/Friesland/Drenthe Groot Amsterdam, Zaanstreek, Waterland en Noord-Holland Noord Kennemerland, Amstelland en Meerlanden Utrecht Rijnstreek Rotterdam Haaglanden en Nieuwe Waterweg-Noord Drechtsteden Flevoland Oost-Nederland Gelderland Noord-Brabant Limburg