Zorgen voor voldoende en goed opgeleide medewerkers in Zorg en Welzijn, nu en later!

Nieuws

Ruim honderd zorgorganisaties openen deuren tijdens de Sterk in je werk-Week

2-10-2018

Om zorgmedewerkers te behouden is het belangrijk dat zij gezien worden, plezier hebben in hun werk en regie kunnen nemen over hun loopbaan. Om die reden organiseren regionale werkgeversorganisaties deRotterdamseZorg, Transvorm en Utrechtzorg van 19 tot en met 23 november de Sterk in je werk-Week, elk in hun eigen regio. Dit is een week vol activiteiten speciaal voor zorgmedewerkers die hun werk goed, gezond en met plezier willen blijven doen.
 
Tijdens deze week openen meer dan honderd bij een van de werkgeversorganisaties aangesloten organisaties hun deuren om allerlei activiteiten voor hun medewerkers te organiseren, zodat zij het werk gezond en met plezier te kunnen (blijven) uitvoeren. Zo krijgen medewerkers een kijkje in de keuken van andere organisaties, doen ze nieuwe kennis op en gaan ze aan de slag met hun weer- en wendbaarheid op de werkvloer. Ook kunnen ze hun eigen netwerk verbreden en ervaringen delen met collega’s van andere organisaties.
 
Goed werkgeverschap
Met behulp van de Sterk in je Werk-week ondersteunen deRotterdamseZorg, Transvorm en Utrechtzorg zorg- en welzijnsorganisaties bij actielijn 5 van het Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT): het bieden van een aantrekkelijke werkomgeving en werkklimaat, oftewel goed werkgeverschap. De uitstroom van medewerkers naar andere sectoren dan zorg en welzijn is de afgelopen jaren flink gestegen. Door te investeren in een aantrekkelijke werkomgeving, kan de uitstroom worden beperkt. Daarmee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de oplossing van de tekorten in de sector.
 
Meer weten?
Bekijk de websites van deRotterdamseZorg, Transvorm of Utrechtzorg voor meer informatie.

Regionale werkgeversorganisaties voor Zorg en Welzijn

Regiokaart

Wil je de contactgegevens opzoeken van de werkgeversorganisatie in jouw regio? Vul hier de 4 cijfers van je postcode in of gebruik de regiokaart.

Zeeland Groningen/Friesland/Drenthe Groot Amsterdam, Zaanstreek, Waterland en Noord-Holland Noord Kennemerland, Amstelland en Meerlanden Utrecht Rijnstreek Rotterdam Haaglanden en Nieuwe Waterweg-Noord Drechtsteden Flevoland Oost-Nederland Gelderland Noord-Brabant Limburg