Zorgen voor voldoende en goed opgeleide medewerkers in Zorg en Welzijn, nu en later!

Nieuws

ViaZorg verwelkomt 250e Zeeuwse deelnemer Sterk in je Werk 

28-8

Vandaag verwelkomde Stichting ViaZorg Martijn Hurkmans, de 250e deelnemer van het project Sterk in je Werk. Het project is er voor iedereen die in zorg en welzijn werkt of interesse heeft om in zorg en welzijn te starten. Zeeland staat landelijk op de 4e plek met het aantal aanmeldingen van de 14 regio’s in totaal naar verhouding. Martijn krijgt net als de andere deelnemers gratis loopbaanadvies van loopbaancoach Renske Weda (ViaZorg). Samen met Renske ontdekt Martijn zijn kansen en mogelijkheden binnen de sector.

Martijn heeft 6 jaar terug een omscholing gedaan vanuit de horeca naar de gehandicaptenzorg. “Ik voelde een enorme drive om mensen te begeleiden naar participeren in de maatschappij, want daar horen zij net zo goed bij”, vertelt Martijn. “Daarom maakte ik de switch naar de gehandicaptenzorg. Het leek mee een eer om hieraan bij te dragen. Nu ik verhuisd ben van Brabant naar Zeeland, ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging in de regio. Dit was de reden dat ik me aanmeldde voor Sterk in je Werk. ViaZorg ondersteunt me bij deze zoektocht. Sectorbreed is er in Zeeland veel werk, dus ik oriënteer me ook op een switch naar een andere functie, mede door het adviesgesprek met Renske. De geestelijk gezondheidszorg spreekt mij bijvoorbeeld ook enorm aan.”

Begeleiding op maat
Renske helpt Martijn bij zijn zoektocht door praktische tips te geven rondom solliciteren en het netwerk van Stichting ViaZorg te benaderen. “Met 75 aangesloten zorg- en welzijnsorganisaties hebben wij een groot netwerk waar we een beroep op kunnen doen”, aldus Renske. “We kunnen direct contact leggen met passende organisaties. Statistisch gezien komt een groot deel van de mensen sneller aan werk door netwerken. Wij leggen de contacten voor Martijn met ons netwerk en vanuit daar gaat het balletje dan rollen. Morgen heeft Martijn al een eerste oriënterend gesprek bij een organisatie uit ons netwerk. Zo snel kan het gaan.” De directe contacten met zorginstellingen verraste Martijn. “Dit ervaar ik als zeer positief. Mijn eigen netwerk ligt momenteel in Brabant, dus dat Stichting ViaZorg mijn netwerk op deze manier verbreedt, is enorm fijn. Ook de praktische tips die Renske gaf onder meer om mijn CV te optimaliseren vond ik heel prettig. Dat vergroot toch weer de kans op een passende baan voor mij. Ik ervaar de persoonlijke begeleiding als heel positief!”

Sterk in je Werk
Vorige week is het project Sterk in je Werk vanwege succes verlengd. Landelijk hebben al meer dan tienduizend deelnemers zich aangemeld voor loopbaanondersteuning door Sterk in je werk. Deze werkenden, zij-instromers, carrière-switchers en herintreders zochten hulp bij het bepalen van hun loopbaanpad in zorg en welzijn. Dit succes is aanleiding voor de organiserende partijen om het project door te laten lopen. De komende jaren zijn meer dan 100.000 medewerkers extra nodig. Door tijdens individuele gesprekken inzichtelijk te maken welke ontwikkelingsmogelijkheden er zijn, wat dat aan opleiding en training vraagt en bij welke werkgevers in de regio passende vacatures zijn, worden medewerkers begeleid bij het vinden en nemen van de juiste stappen naar een passende baan.

Ben je benieuwd naar welke kansen er voor jou zijn binnen zorg en welzijn? Ga dan naar www.sterkinjewerk.nl, laat je gegevens achter en Renske neemt contact met je op voor een afspraak.

Bekijk hier het bericht op Omroep Zeeland met het radiointerview. 

Sterk in je Werk is een initiatief vanuit CNV Zorg & Welzijn, ondersteund door FNV Zorg en Welzijn. Het ministerie van VWS heeft hiervoor subsidie beschikbaar gesteld. ViaZorg is als één van de regionale werkgeversorganisaties voor zorg en welzijn, aangewezen om de uitvoering van dit project vorm te geven in de regio Zeeland.

Regionale werkgeversorganisaties voor Zorg en Welzijn

Regiokaart

Wil je de contactgegevens opzoeken van de werkgeversorganisatie in jouw regio? Vul hier de 4 cijfers van je postcode in of gebruik de regiokaart.

Zeeland Groningen/Friesland/Drenthe Groot Amsterdam, Zaanstreek, Waterland en Noord-Holland Noord Kennemerland, Amstelland en Meerlanden Utrecht Rijnstreek Rotterdam Haaglanden en Nieuwe Waterweg-Noord Drechtsteden Flevoland Oost-Nederland Gelderland Noord-Brabant Limburg