Zorgen voor voldoende en goed opgeleide medewerkers in Zorg en Welzijn, nu en later!

Nieuws

Directeur Jelle Boonstra in Trouw over personeelstekorten zorg en welzijn


23-05-2019

Volgens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is er in 2022 een tekort van 80.000 medewerkers in zorg en welzijn, met een kans dat dat tekort zelfs 55.000 is. Onze directeur Jelle Boonstra reageerde tegenover Trouw op deze cijfers.

Meer lezen

Preventie als instrument voor de zorgarbeidsmarkt


07-05-2019

Naast het vinden en behouden van goede medewerkers, is vermindering van de zorgvraag misschien wel de grootste uitdaging het komende decennium.

Meer lezen

Zorgorganisaties starten grootschalig uitstroomonderzoek


18-04-2019

Meer dan 220 zorgorganisaties starten samen een grootschalig, landelijk onderzoek naar de vertrekredenen van hun medewerkers. Dit doorlopende onderzoek moet hen inzicht geven in de ongewenste uitstroom van medewerkers en zo bijdragen aan het oplossen van de personeelstekorten in Zorg en Welzijn.

Meer lezen

Ontdek zorg en welzijn, ook als scholier!


18-04-2019

Moet jij je studie nog kiezen? Wil je iets doen wat er toe doet? Werken met mensen en een verschil maken? Dan is werken in de zorg vast iets voor jou. Er zijn meer dan 100 opleidingen gericht op zorg & welzijn! Bekijk hieronder hoe mooi werken in zorg & welzijn kan zijn.  Meer informatie over de opleidingen vind je op  ontdekdezorg.nl!

Meer lezen

Gratis lesmateriaal over Zorg en Welzijn voor basisscholen


21-03-2019

ZOETERMEER – Werkgeversorganisaties uit Zorg en Welzijn slaan opnieuw de handen ineen en breiden het lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’ uit. Eerder ontwikkelden zij al een algemeen lespakket om middelbare scholieren kennis te laten maken met de veelzijdigheid van werken in Zorg en Welzijn. Dit bleek een groot succes: ruim 2.000 scholen vroegen het lesmateriaal aan en daarmee maakten ruim 200.000 leerlingen gebruik van het pakket. Vanaf vandaag is dit lesmateriaal ook beschikbaar voor basisschoolleerlingen.

Meer lezen

  < 1 - 2 - 3  > 

Regionale werkgeversorganisaties voor Zorg en Welzijn

Regiokaart

Wil je de contactgegevens opzoeken van de werkgeversorganisatie in jouw regio? Vul hier de 4 cijfers van je postcode in of gebruik de regiokaart.

Zeeland Groningen/Friesland/Drenthe Groot Amsterdam, Zaanstreek, Waterland en Noord-Holland Noord Kennemerland, Amstelland en Meerlanden Utrecht Rijnstreek Rotterdam Haaglanden en Nieuwe Waterweg-Noord Drechtsteden Flevoland Oost-Nederland Gelderland Noord-Brabant Limburg