Zorgen voor voldoende en goed opgeleide medewerkers in Zorg en Welzijn, nu en later!

Nieuws

Meer mensen kiezen voor zorg en welzijn


12-09-2019

Twee weken geleden publiceerde CBS nieuwe cijfers over het aantal medewerkers dat de sector zorg en welzijn verlaat. Deze cijfers laten zien dat meer mensen kiezen voor een baan in zorg en welzijn en dat de sector groeit. Er zijn wel meer mensen die ontslag nemen bij een zorgorganisatie, maar iets meer dan de helft van deze groep gaat aan de slag bij een andere organisatie binnen de sector. Toch blijft het behoud van medewerkers een belangrijk thema. In deze tijd van arbeidsmarktkrapte en groeiende vraag naar zorg is elke medewerker die de sector verlaat er immers één te veel.

Meer lezen

RegioCoöp zoekt medewerker SSC


09-09-2019

Het SSC is op zoek naar een nieuwe collega. Samen met 8 collega’s ben je elke dag bezig met het controleren op compleetheid en beoordelen van documenten voor de aanvraag van SectorplanPlus subsidie. Je beantwoordt alle vragen die per telefoon of email binnenkomen. Je bent een collega die gefocust is om (complexe) regelgeving te beoordelen en dit telefonisch of per mail uit te leggen aan de klant. Je beoordeelt op basis van de aanwezige gegevens of een werkgever recht heeft op subsidie, hoe hoog deze is en voor hoelang. Je draagt zorg voor een juiste en tijdige afhandeling en je stelt je werk en de klant centraal.

Meer lezen

Eén uur tijdwinst per week door digitale vaardige professionals?


05-09-2019

In de vierde uitgave van ICT & Health sprak Suzanne Verheijden, kartrekker van het project Digitale Vaardigheden, met RegioPlus-directeur Jelle Boonstra over het vergroten van digitale vaardigheden van collega's. Lees het artikel hier.

Meer lezen

Prinsjesdagmemo binnenkort beschikbaar


05-09-2019

Op dinsdag 17 september is het weer zover: Prinsjesdag. De dag van de troonrede, de miljoenennota en natuurlijk de Prinsjesdagmemo. In deze memo vatten we elk jaar de belangrijkste informatie voor de arbeidsmarkt in zorg en welzijn samen. De Prinsjesdagmemo verschijnt op 17 september op onze website.

Meer lezen

Waar staat RAAT in Limburg?


05-09-2019

Zo'n 80 deelnemende organisaties maakten in juni 2018 een start om het Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT) Limburg van papier naar de praktijk te brengen. Een jaar later wordt de balans opgemaakt. Bekijk het boekje 'Waar staat RAAT, de balans na 1 jaar'.

Meer lezen

  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9  > 

Regionale werkgeversorganisaties voor Zorg en Welzijn

Regiokaart

Wil je de contactgegevens opzoeken van de werkgeversorganisatie in jouw regio? Vul hier de 4 cijfers van je postcode in of gebruik de regiokaart.

Zeeland Groningen/Friesland/Drenthe Groot Amsterdam, Zaanstreek, Waterland en Noord-Holland Noord Kennemerland, Amstelland en Meerlanden Utrecht Rijnstreek Rotterdam Haaglanden en Nieuwe Waterweg-Noord Drechtsteden Flevoland Oost-Nederland Gelderland Noord-Brabant Limburg