Zorgen voor voldoende en goed opgeleide medewerkers in Zorg en Welzijn, nu en later!

Nieuws

Landelijke bijeenkomst Veilige Zorgrelatie: bent u er bij? 

Op dinsdag 8 oktober, in de Week van de Veiligheid, organiseren RegioPlus, ActiZ, GGZ Nederland en VGN in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de themabijeenkomst Veilige zorgrelatie. Met speciale aandacht voor de wettelijke verplichtstelling van het Waarschuwingsregister Zorg en Welzijn. ​​ ​


Wilt u meedenken over oplossingsrichtingen, de wettelijke verplichtstelling én samen met collega-bestuurders en P&O managers een volgende stap zetten in het beschermen van kwetsbare cliënten? Meld u dan snel aan.

Dinsdag 8 oktober 2019 
16:00 - 19:00 uur (inloop 15:30 uur) 
Fort Voordorp 
Klik hier voor de routebeschrijving


Een veilige zorgrelatie voor iedere cliënt

Ouderen, zieken en gehandicapten die afhankelijk zijn van zorg en ondersteuning hebben recht op een veilige zorg- en woonomgeving, inclusief professionals en vrijwilligers die hen beschermen en die zij volledig kunnen vertrouwen. Helaas lukt het ons niet altijd om dit te waarborgen. De impact op kwetsbare cliënten en hun naasten is groot als het misgaat. Vaak vragen we ons dan af hoe het heeft kunnen gebeuren en hoe we het hadden kunnen voorkomen.

Het is belangrijk om ons steeds weer af te vragen of we als sector wel de maximale inspanning leveren om veiligheid binnen de zorg te realiseren. Alle risico’s beheersen is een utopie, maar waar trekken we de grens van wat beheersbaar is? Hoe kijken we naar instrumenten als het Waarschuwingsregister Zorg en Welzijn, die bedoeld zijn om de veiligheid van cliënten te bevorderen? En aan welke randvoorwaarden zou de wettelijke verplichtstelling moeten voldoen? Tot slot, hoe kunnen we komen van een ‘papieren werkelijkheid’ tot een praktijk waarin de sector echt leert van (misstanden in) het verleden, maatregelen neemt en met een actiegerichte houding de veiligheid in de sector borgt?

Het is tijd om hierover met elkaar in gesprek te gaan en de balans op te maken. Tijdens de bijeenkomst gaan we in op bovenstaande thema’s. Waar staan we nu en waar willen we heen?

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor bestuurders en P&O managers in Zorg en Welzijn. Wilt u deelnemen? 
Meld u nu aan  en draag bij aan een veilige zorgrelatie.

Graag tot ziens op 8 oktober!

RegioPlus, ActiZ, GGZ Nederland en VGN

banner.jpg
banner2-(1).jpg

Regionale werkgeversorganisaties voor Zorg en Welzijn

Regiokaart

Wil je de contactgegevens opzoeken van de werkgeversorganisatie in jouw regio? Vul hier de 4 cijfers van je postcode in of gebruik de regiokaart.

Zeeland Groningen/Friesland/Drenthe Groot Amsterdam, Zaanstreek, Waterland en Noord-Holland Noord Kennemerland, Amstelland en Meerlanden Utrecht Rijnstreek Rotterdam Haaglanden en Nieuwe Waterweg-Noord Drechtsteden Flevoland Oost-Nederland Gelderland Noord-Brabant Limburg