Zorgen voor voldoende en goed opgeleide medewerkers in Zorg en Welzijn, nu en later!

Week van Zorg en Welzijnhart-klein.jpg

Tijdens De Week kunnen belangstellenden, buurtbewoners, (aankomende) studenten, vrijwilligers, cliënten en mantelzorgers komen kijken naar het werk van de 1.2 miljoen medewerkers en 450.000 vrijwilligers die zich dagelijks met passie en professionaliteit inzetten voor hun cliënten en patiënten. 

Passie en professionaliteit 

RegioPlus coördineert de Week van Zorg en Welzijn en de daarbij horende campagne, die jongeren enthousiasmeert voor het werken in de sector.

Jaarlijkse Campagne 

Elk jaar vindt er in maart een Week van Zorg en Welzijn plaats. Hier wordt jaarlijks campagne voor gevoerd door de landelijke huis-aan-huis krant Zorg en Welzijn Special (met oplage van ruim 6 miljoen), het televisieprogramma Heel Holland zorgt en een radio- en social mediacampagne. 

De Week van 2018

De Week van Zorg en Welzijn 2018 zit er inmiddels weer op. Van maandag 12 t/m zaterdag 17 maart organiseerden meer dan 1.400 locaties activiteiten om te laten zien hoe het is om in de zorg- en welzijnssector te leren en te werken. Dit recordaantal geopende locaties trok een groot aantal bezoekers. Op de openingsdag van de zesde Week van Zorg en Welzijn vereerde Koning Willem-Alexander de sector met een werkbezoek. Verder zorgden de 24-uurs zwemmarathon van Maarten van der Weijden en de speciale zorg- en welzijnstourbus voor de nodige aandacht. Diverse lokale en landelijke pers deden verslag van de week en de uitdagingen waar de sector voor staat.

Weer veel locaties bezocht Week-2.jpg

In totaal openden ongeveer 1.400 locaties in Nederland de deuren. Bezoekers konden een kijkje nemen achter de schermen bij onder andere ziekenhuizen, verpleeghuizen, tandartsen en verzorgingshuizen. Daar konden ze bijvoorbeeld een ambulance van binnen bekijken, een rondleiding door operatiekamers volgen, of meekijken bij een tandartsbehandeling.

Week van Zorg en Welzijn 2019

De volgende Week is van 11 t/m 16 maart 2019. Voor een impressie van de  Week van Zorg en Welzijn 2018, kun je de Terugblik video hieronder bekijken.  

Meer weten? Kijk op www.weekvanzorgenwelzijn.nl.

Regionale werkgeversorganisaties voor Zorg en Welzijn

Regiokaart

Wil je de contactgegevens opzoeken van de werkgeversorganisatie in jouw regio? Vul hier de 4 cijfers van je postcode in of gebruik de regiokaart.

Zeeland Groningen/Friesland/Drenthe Groot Amsterdam, Zaanstreek, Waterland en Noord-Holland Noord Kennemerland, Amstelland en Meerlanden Utrecht Rijnstreek Rotterdam Haaglanden en Nieuwe Waterweg-Noord Drechtsteden Flevoland Oost-Nederland Gelderland Noord-Brabant Limburg