Zorgen voor voldoende en goed opgeleide medewerkers in Zorg en Welzijn, nu en later!

Week van Zorg en Welzijnhart-klein.jpg

Tijdens De Week van Zorg en Welzijn openen zorg- en welzijnsinstellingen uit elke branche hun deuren. Voor iedereen is er  de mogelijkheid te komen kijken naar het werk van de 1.2 miljoen medewerkers en 450.000 vrijwilligers uit zorg en welzijn die zich dagelijks met passie en professionaliteit inzetten voor hun cliënten en patiënten. 

Passie en professionaliteit 

RegioPlus coördineert de Week van Zorg en Welzijn en de daarbij horende campagne, die zij-instromers en herintreders enthousiasmeert voor het werken in de sector.

De Week van 2019

Op maandag 11 maart werd de Week van Zorg en Welzijn feestelijk geopend. Maar liefst vijftien vaandeldragers uit zorg en welzijn werden deze middag officieel gehuldigd door ambassadeur Angela Groothuizen, staatssecretaris Blokhuis en de burgemeester van Baarn Mark Röell. “Want of het nu om jezelf gaat, je kind, en misschien is het een klein probleem, misschien groot… Maar dat er altijd mensen zijn zoals jullie. Alleen al daarom: dank, dank, dank!”, vertelt Angela Groothuizen. Deze vaandeldragers komen uit veertien regio’s van Nederland en uit veertien branches binnen zorg en welzijn. Samen openden zij de Week van Zorg en Welzijn 2019.

De Week van Zorg en Welzijn stond dit jaar in het teken van zij- en herinstromers. Met meer dan 33.000 vacatures binnen deze sector in het derde kwartaal van 2018 zijn er volop kansen voor nieuw talent, ook voor mensen zonder medische achtergrond. De Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van de 14 regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn, die samenwerken in Stichting RegioPlus. Ze werken samen om de beeldvorming en het imago van de sector zorg en welzijn te stimuleren.

Uiteindelijk kijken we terug op een prachtige week met veel mooie activiteiten en vele bezoekers. Ruim 1.350 zorg- en welzijnslocaties openden deze week hun deuren en lieten zien wat werken en leren in zorg en welzijn precies inhoudt. Bezoekers konden kennismaken met zorg en welzijn in hun eigen regio op banenmarkten, inspiratiemiddagen, speeddates, festivals en kansenmarkten. Ze ontmoetten werkgevers, loopbaancoaches en opleidingen en konden in gesprek met zorg- en welzijnsprofessionals. Voor velen was dit de eerste stap in zorg en welzijn en op deze manier zijn deze week vele vacatures gevuld.

Weer veel locaties bezocht Week-2.jpg

In totaal openden ongeveer 1.400 locaties in Nederland de deuren. Bezoekers konden een kijkje nemen achter de schermen bij onder andere ziekenhuizen, verpleeghuizen, tandartsen en verzorgingshuizen. Daar konden ze bijvoorbeeld een ambulance van binnen bekijken, een rondleiding door operatiekamers volgen, of meekijken bij een tandartsbehandeling.

Meer weten? Kijk op www.weekvanzorgenwelzijn.nl.

Regionale werkgeversorganisaties voor Zorg en Welzijn

Regiokaart

Wil je de contactgegevens opzoeken van de werkgeversorganisatie in jouw regio? Vul hier de 4 cijfers van je postcode in of gebruik de regiokaart.

Zeeland Groningen/Friesland/Drenthe Groot Amsterdam, Zaanstreek, Waterland en Noord-Holland Noord Kennemerland, Amstelland en Meerlanden Utrecht Rijnstreek Rotterdam Haaglanden en Nieuwe Waterweg-Noord Drechtsteden Flevoland Oost-Nederland Gelderland Noord-Brabant Limburg